• 6907108123
 • info@mesogeia.com

  Μαρκόπουλο

  Αποτελεί συνέχεια παλιού Αρβανίτικου οικισμού στην Αττική με κατοίκους εγκατεστημένους εδώ και πολλούς αιώνες. Είναι από τις περιοχές, μαζί με την Κερατέα και το Κορωπί που γνώρισαν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη μετά τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή το 2004. Δημιουργήθηκαν σημαντικά έργα στην περιοχή εξ αιτίας των Ολυμπιακών αγώνων (2004) με πιό αξιοσημείωτο την δημιουργία του νέου ιππόδρομου Αττικής και την μεταφορά σε αυτόν όλων των λειτουργιών του παλιού ιπποδρόμου στις Τζιτζιφιές. Η δημιουργία του ιπποδρόμου είχε ώς αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και σημαντικά έργα οδοποιίας που έφεραν την αποσυμφόρηση στην περιοχή τις καλοκαιρινές περιόδους, καθώς έγινε και ο τελικός προορισμός της περίφημης Αττικής Οδού ενώ η σύνδεση με το Αεροδρόμιο των Σπάτων είναι άμεση. Έχασε ταυτόχρονα εξ'ολοκλήρου τον αγροτικό του χαρακτήρα και σήμερα είναι μια σύγχρονη κωμόπολη που τείνει συνεχώς σε όλο και μεγαλύτερη αστικοποίηση ύστερα απο τα έντονα πλεονεκτήματα που απέκτησε. Η πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων παρ'όλα αυτά εξακολουθεί έντονα ακόμα και σήμερα να κρατάει σταθερούς οικογενειακούς δεσμούς συνέχειας με τους παλιότερους κατοίκους, χωρίς να έχουν χάσει τους δεσμούς αλληλογνωριμίας και προσωπικών σχέσεων μεταξύ τους. Το έδαφος είναι πολύ γόνιμο (κάτι το συνηθισμένο στα Μεσόγεια) και καλλιεργούνται σε αυτό πλήθος προιόντων με σημαντικότερα τα αμπέλια, τις ελιές και τις φυστικιές.

  Το παραθαλάσσιο επίνειο του Μαρκόπουλου Πόρτο-Ράφτη τμήμα του ίδιου του Δήμου Μαρκόπουλου αποτελεί έναν απο τους πιό δημοφιλείς τόπους καλοκαιρινού παραθερισμού. Απέχει απο την πόλη του Μαρκόπουλου μόλις 10 χιλιόμετρα και συνδέονται άμεσα με δρόμο που τις καλοκαιρινούς μήνες έχει βεβαρυμένη φόρτιση. Χαρακτηριστικότερα σημεία του το λιμανάκι με τις πολυτελείς ταβέρνες, και ο κεντρικός παραλιακός δρόμος πλατύς και μονοδρομημένος με μεγάλες καφετέριες που καταλήγει στην κεντρική ελεύθερη πλάζ. Νοτιότερα ο δρόμος οδηγεί στο Αυλάκι που ανήκει επίσης στον Δήμο Μαρκοπούλου κοντά στα σύνορα με την Κερατέα. Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος συναντά μεγάλες δυσκολίες προσπέλασης τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω μποτιλιαρίσματος, και καταλήγει σε μεγάλή πλάζ με εκτεταμένα κέντρα αναψυχής. Σε όλο το μήκος του δρόμου στην εσωτερική πλευρά υπάρχουν μεγάλες καφετέριες και ταβέρνες.

  Πληροφορίες Δήμου Μαρκοπούλου
  Πόλη Μαρκόπουλο
  Νομαρχία Ανατολικής Αττικής
  Νομός Αττικής
  Χώρα Ελλάδα
  Έκταση 81,844 χμ2
  Υψόμετρο 54 μ
  Πληθυσμός: 15.608(2001)
  Πυκνότητα Πληθ. 191 κατ./χμ2
  Ταχ. Κώδικας: 190 03
  Δήμαρχος: Μαγούλας Φώτης
  Διεύθυνση: Σκοπελίτη 1
  Αποστολή Fax: 22990-24003
  Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  ΜΕΣΟΓΕΙΑ

  Αναζητήστε επιχειρήσεις στις περιοχές:
  Λαύριο, Σπάτα, Σαρωνίδα, Σούνιο, Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη, Παλλήνη, Παλαιά Φώκαια, Παιανία, Μαρκόπουλο, Λαγονήσι, Λεγραινά, Κορωπί, Κερατέα, Γέρακας, Ανάβυσσος,    Άγ Κωνσταντίνος, Καλύβια, Βάρη, Βαρνάβας.

  Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

  .

  Αποδέχομαι